Aquamarijn Golden Oak 01
Aquamarijn Golden Oak kleurpigment voor olie 01
Reviews | Review toevoegen

Kleurpigment voor het aankleuren van alle watervrije (vloer-)oliën. De afbeelding laat het effect van 1 blikje pigment op 1 liter Corcololie zien op rustiek eikenhout.

Verzendkosten

€ 5,95 

levertijd

1-2 werkdagen

€ 12,95 *
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelmandje

Wanneer het effect van de blanke kleurloze olie je niet bevalt dan is het mogelijk om met behulp van de color for oil pigmenten de kleur van de olie aan te passen. Aangezien het effect van de olie en een eventuele kleur afhankelijk is van het type hout en hoe het geschuurd is, is het altijd raadzaam om vooraf een proef op te zetten. Aquamarijn heeft hiervoor testers beschikbaar in alle kleuren. Het voorbeeld op de foto is gemaakt op rustiek eiken met de dosering van 1 blikje kleurpigment op 1 liter Corcol. Het hout is geschuurd met korrel 120.
Wanneer een sterkere kleuring gewenst is kunnen er maximaal 2 blikjes kleurpigment aan 1 liter Corcol worden toegevoegd. Door het hout wat grover te schuren en/of het hout vooraf licht voor te bevochtigen en te laten drogen (hierdoor gaan de poriën open en neemt het hout meer olie op) kan het effect van het kleurpigment nog versterkt worden. Het kleurpigment kan ook worden toegevoegd aan de Waxol 100.
Je kunt dit pigment ook gebruiken in andere olie mits die watervrij is. Bij een oplosmiddelhoudende olie zoals bijvoorbeeld de Revol moet je voor hetzelfde effect als bij de Corcol de helft van de dosering toevoegen (dus 1 blikje kleurpigment op 2 liter Revol).
Opmerking: de inhoud van de blikjes verschilt per kleur. De dosering van de Corcol Ready Mix testers staat gelijk aan 1 blikje kleurpigment voor olie op 1 liter Corcol.
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews