Stoopen en Meeus Kalei 25 kg
Reviews | Review toevoegen

Minerale, authentieke en duurzame verf op basis van kalk voor stijlvolle gevels, voor ca. 25 m2. Kleur natuurwit, kan met kalkbestendige pigmenten worden aangekleurd.

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

14 dag(en)

€ 99,00 *
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Aantal: 
in winkelmandje

Kaleien is een authentieke, eeuwenoude techniek voor het duurzaam afwerken van buitengevels.

  • authentieke, minerale gevelafwerking
  • duurzaam en ecologisch
  • ademend en vochtregulerend
  • zeer geschikt voor renovaties en restauraties
  • groot aantal kleuren mogelijk
  • kalei geeft een matte afwerklaag die oneffenheden in de ondergrond camoufleert en haarscheuren kan dichten.
  • Vrij van oplosmiddelen, weekmakers, kunststoffen en conserveermiddelen
  • niet statisch oplaadbaar
  • Kalei geeft een levendig, genuanceerd oppervlak
  • vermindert structuurverschillen in de gevel en dicht haarscheuren en kleine oneffenheden
Kaleien wordt ook wel slemmen genoemd: het aanbrengen van een dunne laag mortel met een kwast. Met kalei wordt in 1 laag een veel grotere laagdikte aangebracht dan bijvoorbeeld met een verf. Hierdoor gaat de laag veel langer mee.
De manier van aanbrengen, de dikte van de kaleilaag en de zuigkracht van de muur bepalen samen het uiteindelijke uitzicht. Dagelijks veranderen de kleurnuances naargelang het weer: een kaleigevel ademt namelijk met de woning. Bij vochtig weer neemt de kaleilaag vocht op, dat bij droger weer terug verdampt. Anderzijds laat kalei ook toe dat vocht van binnen naar buiten toe kan verdampen. Zo zorgt de kalei ook binnenshuis voor een gezond leefklimaat zonder schimmels.
Omdat de kleur van de kalei beinvloedt wordt door verschillende factoren zoals zuiging en strcutuur van de ondegrond raden we aan om altijd eerst een proef op te zetten, hiervoor zijn testeverpakkingen van 750 gram beschikbaar.


Samenstelling

Kalei bestaat uit minerale grondstoffen met een maximale korrelgrootte van 0,75 mm. Daarnaast zijn cementvrije bindmiddelen toegevoegd, die het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel instandhouden.

Ondergronden

Zuigende, ruwe ondergronden zoals baksteen zijn ideaal. Zuiver beton en sommige pleisters zijn ook geschikt om te kaleien. Gladde muren en muren die slecht-zuigend zijn, kunnen na toevoeging van ‘Kalei Additief’ gekaleid worden.

Kalei Additief zorgt voor een betere hechting op een goed hechtende bestaande verflaag. Dit betekent echter steeds een risico en mag daarom alleen in overleg gebeuren.

Kleuren

Kalei creëert altijd een matte laag in gedempte minerale kleuren. Om de juiste kleur en dikte van de verf te bepalen, adviseren we altijd eerst een proefvlak mbv van een tester op te zetten.

Daarnaast kunnen accenten aangebracht worden door de kalei te "polijsten" of door plaatselijk in de verse laag te wrijven.

meer weten? http://www.stoopen-meeus.com/minerale-afwerkingen/kalei/

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews