Aquamarijn CORCOL Blank

€34,95
Niet op voorraad
CORCOL heeft een nieuwe naam gekregen: ROYL Oil 1-K Clear

 

  • Matte, vlekbestendige en slijtvaste 100% natuurlijke, oplosmiddelvrije impregneerolie voor houten vloeren, werkbladen, deuren, meubels, enz. Rendement tot 30 m2 per liter.100% natuurlijk - 100% oplosmiddelvrij - 100% watervrij
  • geeft een jarenlange bescherming, kan vochtig gereinigd worden (met Clien-R of Clien-Z)
  • op eikenhout volstaat 1 behandeling
  • Geeft een matte, zéér vlekbestendige afwerking. 
  • Rendement: op eikenhout ca. 25-30 m2/liter; op naaldhout 10-15 m2/liter
 • Kleur: naturel,op kleur te maken met Aquamarijn kleurpigmenten

 

Aquamarijn Corcol is al meer dan 20 jaar wereldwijd uniek. Corcol veredelt, verduurzaamt en beschermt o.a. parket- en plankenvloeren, (tuin-) meubelen, buitenparket en werkbladen op natuurlijke wijze. Corcol is volledig natuurlijk, oplosmiddelvrij en watervrij. Bij dichte houtsoorten zoals eiken is één behandeling al voldoende.  

 De belangrijkste bestanddelen van Corcol zijn ambachtelijk gekookte lijnolie en zuivere tungolie. Corcol hardt volledig uit in een reactie met zuurstof.

 De bestanddelen in Corcol voegen elk specifieke eigenschappen toe en versterken elkaars werking: ambachtelijk gekookte lijnolie is o.a. snel drogend en hittebestendig en heeft onovertroffen verzorgende en vochtregulerende eigenschappen. Lijnolie is een van de oudst gebruikte oliën en wordt al eeuwen toegepast. Zuivere tungolie (Chinese houtolie) is o.a. zeer goed UV bestendig en ook zeer sterk waterwerend. Tungolie werd in vroeger jaren gebruikt om zeilen en scheepsrompen waterdicht te maken. Tungolie is bij voorbeeld ook een belangrijk bestanddeel in de Yatop Jachtlak van Aquamarijn.

  rode stip Ondanks het volledig ontbreken van oplosmiddelen heeft Corcol een relatief lage viscositeit: Corcol dringt daardoor diep in het hout en laat zich ook makkelijk verwerken.  

 rode stip Met Corcol kunnen geen aanzetten of overlappingen ontstaan. Je hebt ook alle tijd. Als je wil, mag je met Corcol zelfs halverwege stoppen en na een uurtje weer verder gaan. Je hoeft met Corcol dus ook niet een oppervlak in delen te behandelen.

  rode stip Eventueel toegevoegd Kleurpigment voor olie trekt met Corcol diep in het hout waar het zich permanent verankert in de celstructuur. Bij een met Corcol in kleur behandeld oppervlak hoef je dus niet bang te zijn dat de kleur verdwijnt, noch door beloop, noch door vochtig reinigen. Evenals blanke Corcol heeft ook Corcol in kleur dus geen extra transparante afdeklaag nodig.  

 rode stip Na 24 tot 48 uur is een met Corcol behandeld oppervlak beloopbaar. Na zeven tot veertien dagen is ook de Corcol in het hout volledig uitgehard en niet meer oplosbaar in water of alcohol. Daarna mag je een behandeld oppervlak eventueel afdekken en kleden neerleggen.

  rode stip Een afwerking met Corcol zit in het hout in plaats van er op. Corcol vormt geen dun slijtagegevoelig laagje op het hout, maar polymeriseert tot een dichte en taaie beschermende zone in het hout.  

 rode stip Corcol neemt tijdens het drogen iets in volume toe en sluit daarmee de poriën in het hout volledig af. Water, vuil en vlekken krijgen dus geen kans om in het hout te dringen. Desalniettemin blijft een Corcol systeem volledig ademend en anti-statisch.

 Corcol Ready Mix is kant-en-klaar op kleur.   Om kleuren te testen (maar ook om bij voorbeeld een proefvlak te maken, een werkblad te oliën of om makkelijk plaatselijk een reparatie uit voeren) zijn van alle sfeertinten 125 ml potjes Corcol Ready Mix leverbaar. Deze potjes zijn kant-en-klaar op kleur.   

Classificatie: klasse 1   (bestaat voor 100% uit natuurlijke, herwinbare grondstoffen)


Grondstoffen: bevat zuivere tungolie, gekookte lijnolie, andere plantaardige oliën en Co/Zr/Ca/Mn droogmiddel. Bevat geen biociden of schadelijke conserveringsmiddelen.

klik op onderstaande links om de betreffende informatie als pdf-bestand te downloaden:

Productinformatie Corcol  

Veiligheidsinformatie Corcol

Verwerking Corcol machinaal  

Verwerking Corcol + Solim machinaal

Verwerking Corcol handmatig  

Verwerking Corcol op meubelen, werkbladen, etc.

Onderhoudswijzer geoliede vloeren  

Onderhoudswijzer geoliede meubelen, werkbladen, etc.

 

corcol vlekbestendige vloerolie uit voorraad leverbaar goedkoop

0 beoordelen

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen