Kreidezeit tadelakt

€23,95
niet op voorraad, wordt nageleverd
Kreidezeit Tadelakt is de traditionele watervaste marokkaanse glanspleister op basis van zuivere hydraulische kalk. Geschikt voor o.a. badkamers. Verbruik ca. 2.5 kg/m2.
Levertijd: 1-2 weken

Kreidezeit traditionele tadelakt

Kreidezeit tadelakt ontleend zijn waterdichtheid en glans aan de hoge kwaliteit hydraulische kalk icm met de Kreidezeit tadelaktzeep en niet aan kunstharsen of vernislagen. Hierdoor geeft de Kreidezeit Tadelakt het echte authentieke tadelakteffect.
  • Kunsthars- en oplosmiddelvrij. Bevat geen weekmakers of conserveermiddelen. Reukloos.
  • zuivere hydraulische kalk.
  • Kleur: natuurwit,op kleur te maken met alle Kreidezeit pigmenten.
  • ondergrond: zie verderop
  • nabehandeling: wordt waterafstotend met Kreidezeit Tadelaktzeep

Tadelakt is de traditionele Marokkaanse stuctechniek die al in de oudheid zeer geliefd was en veelvuldig werd toegepast in o.m. badhuizen. Met behulp van een geslepen steen en een speciale, arbeidsintensieve techniek polijst men het oppervlak zolang tot er een dichte, glanzende laag ontstaat. De draaiende polijstbewegingen zorgen voor het kenmerkende, wolkerige karakter van Tadelakt. Hierdoor ontstaat het unieke, expressieve en aaibare oppervlak dat door geen enkele andere techniek wordt geëvenaard.
Door de optimale samenstelling van Kreidezeit Tadelakt, waarbij gebruik gemaakt wordt van een zeer zuivere hydraulische kalk en uitsluitend minerale vulstoffen, verkrijgt men bij vakkundige verwerking een waterafstotende laag die o.m. kan worden toegepast in douches, badkamers en sauna's.
Aangezien Tadelakt niet bestand is tegen vetvlekken is wordt het voor gebruik achter aanrechten in keukens afgeraden.
Ter verkrijging van een waterdicht oppervlak dient tadelakt te worden nabehandeld met Kreidezeit tadelaktzeep.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen