Kwarts & Co wil hoogwaardige restauratiematerialen toegankelijk maken voor iedereen die te maken heeft met het onderhoud of de restauratie van historische gebouwen.
Historische gebouwen, groot of klein, statig of eenvoudig, zijn kieskeurig en vaak allergisch voor het leeuwendeel van de materialen dat tegenwoordig wordt aangeboden. Veel van deze materialen zijn in hun eigenschappen helaas niet afgestemd op de eisen die historische gebouwen (eigenlijk alle gebouwen zonder spouwmuur) stellen en leiden vaak tot onnodige vochtproblemen en onherstelbare schade aan de ondergrond. De sleutelwoorden voor restauratiematerialen zijn comptabiliteit en vochtregulerend vermogen.
Kwarts & Co heeft een speciaal geselecteerd assortiment dat, vaak gebaseerd op historische recepten, haar kwaliteiten al eeuwenlang heeft bewezen. Door de historische achtergrond van deze producten sluiten ze ook vanuit esthetisch oogpunt perfect aan bij uw kostbare bezit. Bovendien zijn al onze materialen op basis van ongiftige, natuurlijke herwinbare grondstoffen en zijn hiermee niet alleen beter voor gebouwen en hun gebruikers maar ook voor de verwerkers ervan en onze dierbare planeet. Voor het onderhoud van moderne gebouwen zijn deze producten natuurlijk ook uitstekend geschikt temeer omdat ze garant staan voor een gezond en aangenaam binnenklimaat wat vooral een groot voordeel is in woonhuizen, scholen, kantoren e.d..