Italiaanse goudoker

€10,75
op voorraad
Natuurlijk verweringsproduct van ijzerhoudende gesteentes en mineralen. Absoluut lichtecht en weerbestendig, kan met alle bindmiddelen en pigmenten gemengd worden. Land van herkomst: Italië.
Levertijd: 1-2 werkdagen

Wanneer je de zuivere kleur van dit pigment als verf wilt kunnen gebruiken kan het met een gelijke hoeveelheid Kreidezeit pigmentbindmiddel gemengd worden.

Eigenschappen:

  • echte aardpigmenten hebben een bijzondere charme
  • natuurlijk
  • ongiftig
  • kalk- en lichtecht
  • mengbaar met alle Kreidezeit pigmenten
  • alkalibestendig
  • geschikt voor gebruik met alle Kreidezeit bindmiddelen

Klassiek aardpigment dat al sinds mensenheugenis gebruikt wordt in verven en mortels zoals tadelakt of stuccolustro (of andere sierpleisters)
Natuurzuiver, bevat geen giftige stoffen, onschadelijk voor mens, dier en flora.
Alvorens je het pigment aan een verf op waterbasis toevoegt moet je er eerst met wat water een papje van maken; doe je dit niet dan kun je pigmentklontjes in de verf krijgen die een streperig resultaat geven en niet de juiste kleur geven. Het is het beste om het pigmentpapje een aantal uren te laten wellen voordat je het aan de verf of de mortel toevoegt.
Gebruik niet teveel water om een papje te maken, richtlijn is 50% - 100% water van de hoeveelheid pigment (dus voor een kilo pigment 500 tot 1000 gram water gebruiken)
Voor gebruik in oplosmiddelhoudende verven moet je het pigment met wat rauwe lijnolie en een spatel op een marmer- of glasplaat tot een smeuïge massa mengen.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

w
04 Feb 2019
Willem Huiting

06-12-2017 18:49:03
Een verbazend mooi & goed te verwerken mineraal. Indruk van een zeer gelijkmatige poeder & kleur. Eenvoudig in een beetje warme lijn olie (gekookte lijnolie) te mengen. Ik gebruik dit voor 'verven' van houten bijenkasten, met behoud van een zekere transparantie. Prachtig!