kalkverf voor binnen en buiten

€7,75
op voorraad
Pure kalkverf voor gebruik binnens- en buitenshuis. Kleur natuurwit, extreem mat en zeer goed dekkend. Uitstekende hechting, rendement ca. 7 m2/liter. Zuigende ondergronden altijd voorstrijken met Caseïnegrondering.
Levertijd: 1-2 werkdagen

Kreidezeit kalkverf is geschikt voor binnen en buiten en is ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes. Is zeer goed vochtregulerend en zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. Deze kalkverf is eenvoudig te verwerken en zeer goed dekkend. Rendement ca. 7 m2 per liter per laag. Alleen geschikt voor zuigende ondergronden; voorstrijken met Kreidezeit caseïneprimer. De beste keus voor alle ruimtes waar een mooie, gezonde en hygiënische afwerking gewenst is.

- decoratief en 100% natuurlijk en milieuvriendelijk
- geschikt voor mensen met allergieën, mag verwerkt worden door zwangere vrouwen
- watervast, desinfecterend en schimmelremmend
- binnen geschikt voor o.a. badkamers, kelders, slaapkamers
- buiten geschikt voor het schilderen van baksteen, leem- en kalkpleister, poreuze kalksteen zoals o.m. mergel en kunradersteen
- bevat géén conserveermiddelen, weekmakers, oplosmiddelen of kunstharsen
- reukloos
- zeer goede dekkracht door hoog gehalte aan marmerpoeder, doorgaans zijn 2 lagen voldoende
- kleur natuurwit, kan met alle Kreidezeit pigmenten worden aangekleurd, zie kleurkaart
- met Marseiller zeep kan de verf water- en vuilafstotend gemaakt worden
- voorstrijken met Kreidezeit caseïneprimer

Beschrijving:
Geschikte ondergronden binnen: onbehandelde gips-, kalk-,leem- en cementpleisterlagen, beton, bak- en natuursteen, gipskarton- en gipsvezelplaten, alle Kreidezeit muurverven en pleisters (mu.v. Lijmverf). Ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, kelders enz.
Geschikte ondergronden buiten: normaal zuigende en onbehandelde, weerbestendige minerale pleisterlagen en baksteen. Op kleur gemaakte kalkverven geven een levendig oppervlak met decoratieve kleurnuances.

Eigenschappen:
Gebruiksklaar, in de regel in 2 lagen dekkend. Mat, veegvast en spatwaterbestendig.
Desinfecterend en schimmelwerend; zeer goed vochtregulerend (damp-open), spanningsarm en emissievrij. Geschikt voor mensen met allergieën (astma). Bij gebruik binnen mag er per liter verf maximaal 100 gram kalkbestendig pigment worden toegevoegd. Hoog rendement: tot 7 m2/liter.

Samenstelling:
marmerkalkdeeg, marmerpoeder, sinterwater en methylcellulose.

Ondergronden:
de te behandelen ondergronden moeten: stabiel, schoon, stof- en vetvrij, droog en vrij van doorslaande stoffen (nicotine, roet, sporen van lekkages enz. )zijn. Daarnaast is het van belang dat de ondergrond gelijkmatig zuigt en gelijkmatig van structuur is.

Grondering:
alle zuigende ondergronden dienen, zowel binnen als buiten, te worden voorgestreken met Kreidezeit Caseïneprimer. Bij zeer sterk zuigende ondergronden kan het noodzakelijk zijn twee keer voor te strijken.

Voor vochtige ondergronden zoals kelders dient ipv caseinegrondering een grondering van verdund kalkdeeg te worden gebruikt: https://www.kwartsenco.nl/putkalk-marmerkalkdeeg-houtgebrand.html

Verwerking:
Kreidezeit kalkverf dient met een blokwitter in dunne lagen te worden opgebracht. Niet met roller verwerken. Al naar gelang de ondergrond met maximaal 10% water verdunnen. Voor en tijdens gebruik regelmatig goed roeren. Dekkracht en eindkleur worden pas bereikt als de verf droog is.

Verpakking/rendement:
wordt geleverd in 1, 5 en 10 liter emmers; rendement max 7 m2 per liter/laag op gladde ondergronden.

Opslag:
Onaangebroken, dichte verpakkingen zijn mits koel en vorstvrij bewaard minstens 2 jaar houdbaar.

Voor actuele verwerkings- en veiligheidsvoorschriften: raadpleeg het meegeleverde informatieblad.
©Kwarts & Co 2016  

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen