Kreidezeit caseïneverf - milkpaint

€20,00
op voorraad
De klassieke krijtverf/muurverf op basis van caseïne. Deze ivoorwitte verf wordt in poedervorm geleverd en dankt haar goede dekvermogen en fluwelige oppervlak aan het fijne marmerpoeder. Zuigende ondergronden voorstrijken met caseïnegrondering.
Levertijd: 1-2 werkdagen

Universele muurverf in een neutrale, universele zachte wittint. Bevat geen titaandioxide maar fijn, wit marmerpoeder als pigment en vulstof.
Kreidezeit caseïneverf ook wel marmermeelverf genoemd, is de authentieke krijtverf in poedervorm op basis van melkeiwit, marmerpoeder en soda. Kreidezeit caseïneverf is samengesteld op basis van 100% natuurlijke en ongiftige ingrediënten en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat deze caseïneverf geen conserveermiddelen, oplosmiddelen of weekmakers bevat is ze geurarm en ongevaarlijk voor kinderen en zwangere vrouwen.

  • ondergrond: geschikt voor alle minerale, zuigende ondergronden zoals onbehandelde gips-, kalk-, cement- en leempleister; gipsvezel- en gipskartonplaten, renovlies, rauhfaser en ander papierbehang. Deze ondergronden dienen te worden voorgestreken met caseïnegrondering. Kan ook worden gebruikt op betimmeringen van onbehandelde lichte houtsoorten zoals populieren, vuren, berken enz, omdat er soms verkleuringen kunnen ontstaan door in het hout aanwezige kleurstoffen is ons advies om altijd eerst een proef op te zetten.
  • voor het overschilderen van met gangbare muurverf oppervlakken is de Kreidezeit Caseïneverf niet zonder meer geschikt maar de meeste matte muurverven kunnen door toevoeging van 2,5 à 3% Kreidezeit safloerolie aan de aangemaakte verf wel op dergelijke ondergronden toegepast worden, Voor gebruik op oude verflagen altijd eerst een proef op zetten om te controleren of het gewenste resultaat bereikt wordt.
  • niet statisch oplaadbaar, omdat de verflaag geen stof aantrekt blijft het oppervlak langer mooi
  • eeuwenlang beproefd
toepassing onbehandelde wanden en plafonds binnenshuis
voorstrijk/grondering Kreidezeit caseïnegrondering
glansgraad zeer mat 2%
rendement ca. 7 m2/kg
aantal aanbevolen lagen 1 á 2
stofdroog na 1 uur
overschilderbaar na 8 uur, doorgedroogd na 24 uur
verwerking kwast, roller en airless (min 200 bar)
verdunning water, kwasten en rollers schoonmaken met warm water en zeep
beschikbare kleuren kan met alle Kreidezeit pigmenten op kleur worden gemaakt: max 10% pigment = 100 gram pigment/kg verfpoeder
verpakkingseenheid 2.5 - 5 - 10 & 25 kg poeder
vos-gehalte 0.0 g/l
dampdiffusieweerstand 0.008 m (ISO/DIN 7783-2, klasse I)
houdbaarheid koel en droog opgeslagen is het  verfpoeder min. 3 jaar houdbaar. Aangemaakte verf moeten binnen 24 uur verwerkt worden.

download productblad Kreidezeit caseïneverf

Beschrijving:

Caseïne is een van de oudste bindmiddelen voor verven; wandschilderingen uit het antieke Egypte en Griekenland zijn tot op de dag van vandaag nog te bewonderen. Tot in de 20e eeuw waren caseïneverven in gebruik maar de opkomst van de moderne kunstharsverven hebben deze waardevolle verfsoort naar de achtergrond gedrongen. Gelukkig heeft Kreidezeit de waarde van deze verf herondekt en deze fantastische verf al weer bijna 25 jaar in haar programma.
Deze caseïneverf wordt niet alleen gebruikt door restauratieschilders maar ook door mensen die een verantwoorde en milieubewuste keuze willen maken. De caseïne voor deze verf wordt gewonnen uit koemelk, daarnaast heeft Kreidezeit ook een caseïneverf op basis van plantaardige eiwitten in het assortiment (Vega Muurverf). Een caseïneverf is niet alleen zeer duurzaam maar daarnaast ook nog dampopen en vochtregulerend. Caseïneverf kan worden aangebracht op alle zuigende minerale ondergronden zoals gips, kalk en leempleisters, gipsplaten en papierbehang, maar ook op onbehandelde houten ondergronden die niet mechanisch worden belast. Daarnaast zijn caseïneverven extreem mat en hebben ze een ongekende schoonheid, pigmenten komen in een caseïneverf het mooist tot hun recht.  Bij de Kreidezeit caseïneverf wordt geen gebruik gemaakt van titaanwit als pigment maar van zeer fijn marmermeel waardoor de verf uitstekend dekt en meestal 1 laag al voldoende is. Omdat de verf in poedervorm geleverd wordt hoeven er geen conserveermiddelen of andere schadelijke hulpstoffen te worden toegevoegd. De verwerker voegt zelf het water toe, hierdoor kan aanzienlijk worden bespaard op verpakkings-, opslag- en transportkosten. Deze besparingen resulteren in een topklasse product tegen een zéér concurrende prijs. Door de volledige afwezigheid van schadelijke stoffen zijn verfresten geen chemisch afval maar kunnen gewoon op de composthoop en zijn kwasten probleemloos onder de kraan af te spoelen.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

g
28 Oct 2018
Gaby Langelaar
10-05-2017 16:15:24
Fijn product: de poeder is eenvoudig zelf aan te maken tot een muurverf die zeer mat opdroogt. De verf zelf heeft een karakteristieke geur, maar ik ervaar dit niet als hinderlijk. Het is in ieder geval geen chemische geur! Kwasten en emmer kunnen gewoon onder de kraan schoongespoeld worden, zonder dat het schadelijk is voor de omgeving.<br /> Prettig dat je de droge poeder ook zeker drie jaar kunt bewaren. Zo kan ik vlekjes op de muur makkelijk bijwerken met een kleine hoeveelheid nieuw aangemaakte verf.