olijfzeep vloeibare onderhoudszeep 1 l

€13,75
op voorraad
Olijfzeep is een vloeibare zeep voor reiniging en onderhoud van geoliede oppervlakken en als schoonmaakmiddel voor kwasten en rollers met lijnolie(verf). Ook geschikt voor het zepen van houten vloeren.

Naast het verzorgen van hout is olijfzeep is ook geschikt voor het reinigen en verzorgen van kwetsbare oppervlakken zoals marmer- en hardsteenvloeren.
Deze onderhoudszeep wordt gemaakt op basis van Corfuzeep, een zuivere olijfzeep die al bijna 170 jaar op traditionele wijze wordt geproduceerd op het Griekse eiland Corfu.
De gebruikte Corfuzeep wordt volgens een beproefd procedé volledig met de hand gemaakt van lokaal gewonnen olijfolie, natronloog, zeezout en water.

Deze zeep bevat geen geur en kleurstoffen en is vrij van conserveermiddelen.

Bevat geen kokos- of palmolie.

Eigenschappen

  • vloeibaar
  • alleen gemaakt van olijfolie
  • waterverdunbaar
  • verzorgend, laat een beschermende laag achter
  • geringe schuimvorming
  • vrij van kleur, geur- en conserveringsstoffen
  • bevat geen toegevoegde synthetische tensides
  • vegan

grondstoffendeclaratie

water, olijfolie-natronzeep, zeezout

reinigen van vloeren
Reiniging van allerlei gladde vloeren in het bijzonder geoliede of in de was gezette vloeren van hout, kurk, tegels en linoleum.
- 50 ml olijfzeep aan 8 Liter warm water toevoegen. Bij sterk vervuilde vloeren meer zeep gebruiken, bijvoorbeeld 150 ml op 8 liter water.

schoonmaken van verfkwasten en rollers
Kwasten en rollers met resten van olie/olieverf goed met onverdunde olijfzeep inmasseren en vervolgens met handwarm water uitspoelen.
Gereedschap met ingedroogde olie en lijnolieverfresten kunnen worden schoongemaakt door deze kort in een zeepoplossing te koken.

Het zepen van houten vloeren

Vroeger was het gebruikelijk om vloeren en tafel- en werkbladen van naaldhout dmv van zeep tegen vervuiling te beschermen. De hygiënische behandeling met zeep beschermt het hout niet alleen maar zorgt er tevens voor dat de lichte kleur van het hout grotendeels behouden blijft. Na verloop van tijd krijgen de gezeepte oppervlakken een mooi patina.
Olijfzeep 1:3 met warm water verdunnen. De warme zeepoplossing wordt met een geschikte kwast op de onbehandelde houten vloer aangebracht, daarna met een schrobber verdelen en laten drogen. Dit herhalen tot het gewenste resultaat bereikt is, ofwel totdat de vloer voorzien is van een flinterdunne laag zeep. Het aanbrengen van een nieuwe laag zeep dient van tijd tot tijd te worden herhaald al naar gelang het gebruik en slijtage van de zeeplaag om te zorgen dat het hout voldoende beschermt blijft.

Waarschuwing looizuurhoudende houtsoorten zoals bijvoorbeeld eiken kunnen donker verkleuren.
Om het effect van de zeepbehandeling te kunnen beoordelen is het aanbevolen om een proef op te zetten voordat de zeep grootschalig wordt toegepast.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen