terpentijnolie - balsamic turpentine

€12,50
op voorraad
Natuurlijke verdunner voor lijnolieverf en andere producten op lijnoliebasis. Werkt drogingsbevorderend. Geschikt om bijenwas op te lossen. Zuivere, dubbel gerectificeerde Portugese terpentijnolie.
Levertijd: 1-2 werkdagen

zuivere natuurlijke terpentijn

Kreideizeit Portugese gomterpentijn of terpentijnolie wordt verkregen door het destilleren van de hars van verschillende dennensoorten. Omdat de Kreidezeit gomterpentijn dubbel gedestilleerd is, is deze van een uitzonderlijk hoge en zuivere kwaliteit. Bij dennen bestaat de hars in de regel voor ca. 70% uit colofonium en 30% uit terpentijnolie. De dennenbossen op aarde geven jaarlijks enkele miljoenen tonnen terpentijnolie aan de atmosfeer af, de aarde is daar al miljoenen jaren aan gewend en ondervindt daarvan geen schade aan de atmosfeer.

Gomterpentijn is een heldere, dunne olie met een kenmerkende frisse geur en een bittere smaak waarvan jaarlijks ca. 300.000 ton geproduceerd wordt. Gomterpentijn is qua hoeveelheid de belangrijkste etherische olie. Het leeuwendeel van de gomterpentijn wordt in de Verenigde Staten geproduceerd en daarnaast nog in het voormalig Oostblok, Scandinavië, China, Spanje en Portugal.

Kreidezeit gomterpentijn is geschikt voor het verdunnen van alle Kreidezeit producten op oliebasis zoals houtbeits, lijnolieverf, vloerolie, meubelwas e.d.

Kreidezeit Portugese gomterpentijn kan ook worden gebruikt al natuurlijk conserveermiddel voor o.a. caseïneverf, vega muurverf en leemverf. Voor dit doel is een klein scheutje doorgaans al voldoende om de houdbaarheid van de aangemaakte verf met een paar dagen te verlengen. De gomterpentijn pas aan de verf toevoegen wanneer deze gebruiksklaar is.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen