Siogrond

€85,00
op voorraad
Speciaalgrondering voor verschillend zuigende en gipshoudende ondergronden. Rendement ca. 10 m2/l.
Levertijd: 1-2 werkdagen

Productinformatieblad

Siogrond®

Stand januari 2018

Eigenschappen:

Siogrond is een speciale, diep indringende kleurloze grondering voor gipshoudende pleisterlagen, gipsplaten evenals bij verschillend zuigende ondergronden. Siogrond wordt eveneens gebruikt als grondering voor niet-verkiezelende ondergronden zoals onder andere baksteen en andere niet-kwartshoudende ondergronden. Siogrond kan vervolgens afgwerkt worden met Siophil, Siophob, Siolon, Siolux EVO 2, en het Gelalux-wapeningsvliessysteem .

Siogrund is oplosmiddelvrij.

Toepassingsgebied:

Siogrond is noodzakelijk bij gips- en kalkgipspleisters. Daarnaast wordt Siogrond gebruikt bij gipskartonplaten en bij minerale ondergronden met sterke zuigingsverschillen.

Technische gegevens: Soortelijk gewicht: 1,01 g/ml

 

VerwerkingsvoorschriftenVoorbehandeling:

De ondergrond dient stabiel, schoon, droog en vrij van vet, was, siliconen en stof te zijn. (zie VOB, deel C, DIN 18363) Ondergrond controleren op zuiging en structuur.

In het bijzonder bij beton en cementvezelplaten die nog niet zijn afgebonden of onregel-matig zuigen evenals bij de aanwezigheid van een sinterhuid is het fluateren met SIO Etsmiddel (Ätzflüssigkeit, productblad raadplegen) noodzakelijk.

Niet te behandelen oppervlakken zoals glas, metalen, tegels, hout e.d. zorgvuldig afdekken.

Verwerking:

Siogrond wordt 1:1 met water verdund en met een kwast vol opgebracht.

De effectiviteit van de grondering moet gecontroleerd worden door voor het aanbrengen van de verflaag het oppervlak met water te bevochtigen. Wanneer de zuiging na een eenmalige grondering nog te sterk is zal er een tweede keer gegrondeerd moeten worden.

Wanneer er een gepigmenteerde grondlaag gewenst is kan er 30% verf van het gekozen verftype aan de Siogrond worden toegevoegd.

Na het aanbrengen van de grondering min. 12 uur wachten alvorens de verf aan te brengen.

Niet onder + 8 °C en boven 80 % luchtvochtigheid verwerken!

Niet in de volle zon verwerken, indien noodzakelijk de gevel met zeilen afschermen.

 

Bij beton:

Eventuele resten van bekistingsolie e.d. met Wachs-Ex (productblad raadplegen) verwijderen. Siogrond met kwast verwerken.

 

 

Verbruik

 

Het verbruik is afhankelijk van de structuur en zuiging van de ondergrond.

0,1 l/m² bij 1 laag bij sterk zuigende en gladde ondergronden

Werkelijk verbruik dient dmv een proefstuk op de betreffende ondergrond te worden bepaald.

 

Verpakking:

Siogrond wordt geleverd in jerrycans van 5 en 10 liter

Gereedschap reinigen:

Gereedschap tijdens pauzes in schoon water leggen en voor gebruik zorgvuldig droog- strijken. Na voltooiing van de werkzaamheden direct met schoon water grondig reinigen. Ingedroogde Siogrond is niet meer in water oplosbaar.

 

 

Opslag:

Koel, vorstvrij en luchtdicht afgesloten bewaren. Aangebroken verpakkingen goed afsluiten. Binnen 12 maanden gebruiken. Siogrond voor en tijdens gebruik regelmatig goed doorroeren.

 

 

 Deze informatie is gebaseerd op talrijke praktijkervaringen. Sio Farben GmbH garandeert de kwaliteit van het geleverde materiaal volledig. In elk geval dienen de regels van het schildersvak in acht genomen te worden.

Hiermee vervallen alle eerder gepubliceerde productinformatiebladen.

= geregistreerd handelsmerk0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen