Siolux Pro - mengkleur

€94,50
Uitstekende dekkende, ecologische silicaatverf voor binnen. Kan o.a. geleverd worden in Keim, Beeck en Silinkleuren. Vrij van weekmakers, conserverings- en oplosmiddelen. Geschikt voor mensen met allergieën. Ca. 9.6 m2/l. RAL 9001, 9003, 9010, 9016 = pg 1
Toevoegen aan winkelwagen

productinformatieblad

Siolux® EVO 2

stand april 2018

Eigenschappen:

Siolux EVO 2 is een uitstekend dekkende, eenvoudig te verwerken ecologische silicaatverf voor binnen. Deze reukloze verf op basis van waterglas is milieuvriendelijk, emissievrij en schrobvast. Siolux EVO 2 is ultramat, onbrandbaar, antibacterieel en heeft een zeer hoge dekkracht. Omdat de verf niet film-vormend en zeer goed vochtregulerend is blijven de bouwfysische eigenschappen van de ondergrond behouden. Siolux EVO 2 bevat géén weekmakers, conserverings- en oplosmiddelen en is daardoor uitstekend geschikt voor mensen met allergieën.

Siolux EVO 2 dient voor gebruik met 5% – 20% water op de gewenste strijkdikte te worden gebracht. Siolux EVO 2 voldoet aan DIN 18363 2.4.1 (dispersiesilicaatverven).

Toepassingsgebieden:

Geschikt voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds, in het bijzonder voor ruimtes waaraan hoge eisen worden gesteld zoals bijv. scholen, kinderdagverblijven, zieken- en verzorgingstehuizen, praktijkruimtes en kantoren.

Siolux EVO 2 is geschikt voor veeleisende interieurprojecten waarbij hoge eisen gesteld worden aan kleurintensiteit en voor ruimtes met kritische lichtomstandigheden. De verf is geoptimaliseerd voor toepassingen bij strijklicht en laat zich goed retoucheren.

Gipshoudende ondergronden dienen te worden voorgestreken met Siogrund (zie bij verwerking).

Technische gegevens:

waterdamp-diffusieweerstand:

pH-waarde:

soortelijk gewicht:

brandklasse:

schrobklasse:

dekkracht klasse:

glansgraad bij 85°:

lichtechtheid:

sd < 0,01 m

ca. 11

ca. 1,6 g/ml

A 2 - onbrandbaar

2

1

stompmat

A1

(Fb-Code conform BFS-Merkblad 26)Verwerkingsvoorschriften

Voorbehandeling:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beton:

 

 

De ondergrond dient draagkrachtig, droog, schoon, vet- en stofvrij te zijn. Scheuren in de ondergrond met SIO Silicaatspachtel of Gelalux Feinspachtel repareren. Los zittende delen en instabiele kalk- en dispersieverflagen dienen volledig te worden verwijderd, lijmverflagen moeten volledig worden afgewassen.

Kalk- en kalkgipspleisterlagen evt. met SIO Ätzflüssigkeit (productblad raadplegen) 1:2 met water verdund voorbehandelen.

B
ij zeer sterk zuigende, zandende of zeer gladde ondergronden is een grondering nodig. Voorstrijken met verdunde Siofix fixatief (1:1 tot maximaal 1:2 met water verdunnen).
Na
het aanbrengen van de grondering min. 12 uur wachten alvorens de verf aan te brengen.

Niet te behandelen oppervlakken zoals glas, metalen, tegels, hout e.d. zorgvuldig afdekken.

Eventueel aanwezige resten van bekistingsolie e.d. met Wachs-Ex (productblad raadplegen) verwijderen.

Verwerking:

Geschikt voor iedere droge, stabiele ondergrond zoals bijv. beton, stuc, leem, baksteen, natuur- en kunststeen, minerale bouwplaten, behang enz.
Ondergronden die met olie- of lakverf zijn behandeld kunnen niet met Siolux EVO 2 afgewerkt worden. De verf dient de 2e laag altijd minder met water verdund te worden dan de 1e laag.

Gipsondergronden, gipskartonplaten:
sterk zuigend
Met Siogrund (productinformatieblad raadplegen), waaraan max. 25 % Siolux EVO 2 toegevoegd kan worden, dit mengsel 1:1 met water verdund gronderen.
Na droging 1 à 2 lagen met 5% – 20% water verdunde Siolux EVO 2 aan-brengen.
normaal zuigende ondergronden
Een grondlaag met Siolux EVO 2 met water (max. 30%) verdund.
E
en afwerklaag met Siolux EVO 2 met water (5% – 15 %) op de gewenste consistentie ingesteld.

Gipsvrije ondergronden:
Sterk zuigend
Sterk zuigende ondergronden - mit Siofix Fixatief 1:1 met water verdund gronderen.
Na droging 2 lagen met 5% – 20% water verdunde Siolux EVO 2 aanbrengen.
Normaal zuigende ondergronden / behang 2 lagen met 5% - 20% water verdunde Siolux EVO 2 aanbrengen.

Siolux EVO 2 kan met kwast, roller of airlessverfspuit (raadpleeg Airless-tabel) verwerkt worden.

  Niet onder + 8 °C en boven 80 % luchtvochtigheid verwerken!

 

Aankleuren:

Siolux EVO 2 kan in een groot aantal kleuren worden geleverd. Vraag bij ons naar de kleur mogelijkheden. Voor het zelf op kleur brengen van Siolux EVO 2 kan de verf in elke gewenste verhouding gemengd worden met Siolux EVO 2 Volltonfarben.

Verbruik:

Het verbruik en de verdunning zijn afhankelijk van de zuiging en structuur van de betreffende ondergrond. Bij een normaal zuigende, gladde ondergrond zijn voor 2 lagen 0,25 l/m² van de met water verdunde Siolux EVO 2 benodigd.

Het rendement van het verdunde concentraat bedraagt bij 2 lagen voor een 5 l emmer ca. 24 m² en voor een 12,5 l emmer ca. 60 m². Met 1 liter op strijkdikte gebrachte Siolux EVO2 kunt u op een gladde ondergrond ca. 9,6 m² per laag verven.

 

Werkelijk verbruik dient dmv een proefstuk op de betreffende ondergrond te worden bepaald.

 

Verpakking:

Siolux EVO 2 wordt geleverd in wit en kleuren in kunststof emmers van 5 l en 12,5 l .
De Siolux EVO 2 Volltonfarben worden geleverd in 1 l, 5 l en 12,5 l.

 

Gereedschap reinigen:

Gereedschap tijdens pauzes in schoon water leggen en voor gebruik zorgvuldig droog- strijken/rollen. Na voltooiing van de werkzaamheden direct met schoon water grondig reinigen. Ingedroogde Siolux EVO 2 is niet meer in water oplosbaar.

 

Opslag:

Koel, vorstvrij en luchtdicht afgesloten bewaren. Aangebroken verpakkingen goed afsluiten. Binnen 12 maanden gebruiken. De verf voor en tijdens gebruik regelmatig goed doorroeren.

 

Deze informatie is gebaseerd op talrijke praktijkervaringen. Sio Farben GmbH garandeert de kwaliteit van het geleverde materiaal volledig. In elk geval dienen de regels van het schildersvak in acht genomen te worden.

Versie 16-11-2018. Hiermee vervallen alle eerder gepubliceerde productinformatiebladen.

= geregistreerd handelsmerk

 

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen