Siolux Pro silicaatverf voor binnen - signaalwit RAL 9003

€69,95
op voorraad
Vochtregulerende, uitstekende dekkende, ecologische silicaatverf op basis van sol-silicaten voor binnen. Zuiver wit, vergeelt niet. Geschikt voor alle ondergronden. Vrij van weekmakers, conserverings- en oplosmiddelen. Geschikt voor mensen met allergieën.
Levertijd: 1-2 werkdagen

productinformatieblad

Siolux® Pro

stand oktober 2020

Eigenschappen:

Siolux Pro is een uitstekend dekkende, eenvoudig te verwerken,  ecologische sol-silicaatverf voor binnen. Deze reukloze verf op basis van sol-silicaten is milieuvriendelijk, emissievrij en schrobvast. Siolux Pro is ultramat, onbrandbaar, antibacterieel en heeft een zeer hoge dekkracht. Omdat de verf niet film-vormend en zeer goed vochtregulerend is blijven de bouwfysische eigenschappen van de ondergrond behouden. Siolux Pro bevat géén weekmakers, conserverings- en oplosmiddelen en is daardoor uitstekend geschikt voor mensen met allergieën.

Siolux Pro is gebruiksklaar en kan indien nodig dient voor met water op de gewenste strijkdikte te worden gebracht. Siolux Pro voldoet aan DIN 18363 2.4.1 (dispersiesilicaatverven).

Toepassingsgebieden:

Geschikt voor alle gebruikelijke binnenwanden en plafonds, in het bijzonder voor ruimtes waaraan hoge eisen worden gesteld zoals bijv. scholen, kinderdagverblijven, zieken- en verzorgingstehuizen, praktijkruimtes en kantoren.

Siolux Pro is geschikt voor veeleisende interieurprojecten waarbij hoge eisen gesteld worden aan kleurintensiteit en voor ruimtes met kritische lichtomstandigheden. De verf is geoptimaliseerd voor toepassingen bij strijklicht en laat zich goed retoucheren.

Gipshoudende ondergronden dienen te worden voorgestreken met Siogrund (zie bij verwerking).

Technische gegevens:

waterdamp-diffusieweerstand:

pH-waarde:

soortelijk gewicht:

brandklasse:

schrobklasse:

dekkracht klasse:

glansgraad bij 85°:

lichtechtheid:

sd < 0,01 m

ca. 11

ca. 1,46 g/ml

A 2 - onbrandbaar

2

1

stompmat

A1

(Fb-Code conform BFS-Merkblad 26)Verwerkingsvoorschriften

Voorbehandeling:

 

 

 

 

 

Beton:

 

 

De ondergrond dient draagkrachtig, droog, schoon, vet- en stofvrij te zijn. Scheuren in de ondergrond met SIO Silicaatspachtel of Gelalux Feinspachtel repareren. Los zittende delen en instabiele kalk- en dispersieverflagen dienen volledig te worden verwijderd, lijmverflagen moeten volledig worden afgewassen.

Kalk- en kalkgipspleisterlagen evt. met SIO Ätzflüssigkeit (productblad raadplegen) 1:2 met water verdund voorbehandelen.

zorgvuldig afdekken.

Eventueel aanwezige resten van bekistingsolie e.d. met Wachs-Ex (productblad raadplegen) verwijderen.

Verwerking:

Geschikt voor iedere droge, stabiele ondergrond zoals bijv. beton, stuc, leem, baksteen, natuur- en kunststeen, minerale bouwplaten, behang enz.
Ondergronden die met olie- of lakverf zijn behandeld kunnen niet met Siolux Pro afgewerkt worden.

Gipsondergronden, gipskartonplaten:
sterk zuigend
Met Siogrund (productinformatieblad raadplegen), waaraan max. 25 % Siolux Pro toegevoegd kan worden, dit mengsel 1:1 met water verdund gronderen.
Na droging 1 à 2 lagen onverdunde Siolux Pro aanbrengen.
normaal zuigende ondergronden
1 á 2 lagen onverdunde Siolux Pro aanbrengen, indien noodzakelijk dan mag de verf met een geringe hoeveelheid water verdund worden.

Gipsvrije ondergronden:
Sterk zuigend
Sterk zuigende ondergronden - mit Siofix Fixatief 1:1 met water verdund gronderen.
Na droging 2 lagen met 5% – 20% water verdunde Siolux EVO 2 aanbrengen.
Normaal zuigende ondergronden / behang 2 lagen met 5% - 20% water verdunde Siolux EVO 2 aanbrengen.

Siolux EVO 2 kan met kwast, roller of airlessverfspuit (raadpleeg Airless-tabel) verwerkt worden.

  Niet onder + 8 °C en boven 80 % luchtvochtigheid verwerken!

 

Aankleuren:

Siolux Pro kan in een groot aantal kleuren worden geleverd. Vraag bij ons naar de kleur mogelijkheden. 

Verbruik:

Het verbruik en de verdunning zijn afhankelijk van de zuiging en structuur van de betreffende ondergrond. Bij een normaal zuigende, gladde ondergrond is per laag ca.  0,125 l/m² Siolux Pro benodigd.

Het rendement bedraagt 8 m2 per liter per laag.

Werkelijk verbruik dient dmv een proefstuk op de betreffende ondergrond te worden bepaald.

Verpakking:

Siolux Pro wordt geleverd in wit en kleuren in kunststof emmers van 5 l en 12,5 l .

Gereedschap reinigen:

Gereedschap tijdens pauzes in schoon water leggen en voor gebruik zorgvuldig droog- strijken/rollen. Na voltooiing van de werkzaamheden direct met schoon water grondig reinigen. Ingedroogde Siolux Pro is niet meer in water oplosbaar.

Opslag:

Koel, vorstvrij en luchtdicht afgesloten bewaren. Aangebroken verpakkingen goed afsluiten. Binnen 12 maanden gebruiken. De verf voor en tijdens gebruik regelmatig goed doorroeren.

Deze informatie is gebaseerd op talrijke praktijkervaringen. Sio Farben GmbH garandeert de kwaliteit van het geleverde materiaal volledig. In elk geval dienen de regels van het schildersvak in acht genomen te worden.

Versie oktober 2020. Hiermee vervallen alle eerder gepubliceerde productinformatiebladen.

= geregistreerd handelsmerk

 

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen