SKYLT Original #5510 onzichtbare 2K lak

€35,00
op voorraad
Onzichtbare, extreem matte en slijtvaste afwerking voor lichte houtsoorten zoals bijv. eiken. Het hout ziet er onbehandeld uit en vergeelt niet. Geschikt voor vloeren, trappen, deuren, ramen (alleen binnenshuis) en meubels. Rendement 8-10 m2 per liter.
Levertijd: 1-2 werkdagen
Download de Skylt werkwijzer

Hoe voorkom je dat een houten vloer vergeelt of donkerder wordt?

Deze vraag krijgen we bijna dagelijks te horen.Veel mensen vinden de natuurlijke uitstraling van een pas geschuurde houten vloer het mooiste en zouden die het liefst zo houden. Sommigen behandelen de vloer niet en weer anderen behandelen de vloer met een niet-vergelende lak of olie. Naar verloop van tijd worden beide vloeren toch donkerder. Hoe kan dat? Dit gebeurt onder invloed van (uv-)licht. Zoals de naam al zegt vergeelt een niet-vergelende lak niet maar het hout wordt onder de laklaag wel donkerder door het zon-/uv-licht.

Met Rigostep Skylt kun je een houten vloer onzichtbaar lakken.

Skylt Original is een extreem matte lak die ervoor zorgt dat een vloer na de afwerking met Skylt er onbehandeld uitziet en ook na jaren zo blijft uitzien. Skylt Original is een watergedragen 2 componentenlak die ontwikkeld is voor de professionele parketteur maar ook voor de doe-het-zelver eenvoudig te verwerken is. Hoewel de verwerking relatief eenvoudig is adviseren we wel om de informatie van de fabrikant vooraf goed door te lezen en wanneer er zaken niet duidelijk zijn schaam je dan niet om contact met ons op te nemen.

De Skylt Original is speciaal ontwikkeld voor lichte houtsoorten zoals eiken, essen, maple, vuren en populieren. Voor donkere houtsoorten zoals bijvoorbeeld noten is er de Skylt Titanium (Skylt Original dat zou bij donkere houtsoorten een lichte waas kunnen veroorzaken).

Om te kijken of Skylt in jouw situatie geschikt is, adviseren we om voor aanschaf/verwerking het productblad goed door te lezen en bij eventuele vragen contact ons op te nemen.

toepassing parket-, planken-, kurk-, betonlook-en linoleumvloeren
glansgraad zeer mat 5%
rendement 8 - 10 m2/l
aantal aanbevolen lagen 3
stofdroog na 1 uur
overlakbaar na 3-4 uur
licht belastbaar na 12 uur
volledig belastbaar na 3 dagen
verwerking roller of kwast
verdunning water, kwasten en rollers schoonmaken met warm water en zeep
vaste stofgehalte 32,5%
vos-gehalte geen/gering
krasvastheid zeer goed bestand tegen gebruikskrassen zoals zand onder schoenen e.d.
slijtvastheid zeer goed

Versie 1.0
Er kan geen aansprakelijkheid worden ontleend aan de gegevens in dit document; de gebruiker dient zelf het materiaal te testen op geschiktheid
voor de beoogde toepassing. Eventuele wijzigingen worden zonder nadere kennisgeving gepubliceerd in nieuwere versies.

 

skylt kopen in maastricht en zuid-limburg

 

 

 

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen