Wood Bliss 1 concentraat

€54,95
op voorraad
Ecologisch houtbeschermingsmiddel, bestrijdt houtworm, boktor, bonte knaagkever e.d. en schimmels. Concentraat dient met water verdund te worden. rendement max 24 m2/l concentraat.

Wood-Bliss is een ecologisch middel om houtaantasting aan te pakken. Wood-Bliss is niet alleen werkzaam tegen houtworm maar ook tegen andere voor hout schadelijke insecten zoals boktor, bonte knaagkever, doodskloppertje en aantasting door schimmels. Wood-Bliss is vrij van biociden en insecticiden.

Hoe werkt Wood-Bliss dan? In Wood-Bliss zitten actieve stoffen die de in het hout aanwezige voedings- en lokstoffen voor insecten en schimmels omzet in stabiele verbindingen die niet meer als voedingsstof worden herkend. Daarnaast bevat het product silicaten met een hoge pH-waarde waardoor in het hout aanwezige insecten en schimmels gedood worden. De silicaten (eigenlijk een soort vloeibare steen) zorgen er daarnaast ook voor het het aangetaste hout versterkt wordt en moeilijk ontvlambaar. Door de hoge pH-waarde (logend effect) kan het hout verkleuren. Als het hout onbehandeld moet blijven of transparant wordt afgewerkt dient er eerst op een onopvallende plaats een proef te worden opgezet om te bepalen of er een eventuele verkleuring plaatsvindt. Voor dergelijke houtsoorten adviseren we het gebruik van HM1, dit is de pH-neutrale variant die echter alleen werkzaam is tegen houtworm en geen versterkend en brandvertragend effect heeft.

Wood-Bliss moet in 2 lagen worden aangebracht om voldoende werkzame stoffen in en op het hout te krijgen.

Wij leveren Wood-Bliss als concentraat dat voor gebruik met 3 delen water verdund moet worden. Omdat we geen water versturen is dit 75% minder milieubelastend.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen