Wood Bliss 1 (concentraat)

€17,50
op voorraad
Ecologisch en reukloos houtbeschermingsmiddel, bestrijdt houtworm, boktor, bonte knaagkever e.d. en schimmels. Werkt ook houtversterkend. Wordt geleverd als concentraat en dient met 3 delen water verdund te worden. Rendement max. 24 m2/l concentraat.
Levertijd: 1-2 werkdagen

Wood-Bliss is een ecologisch middel om houtaantasting aan te pakken. Wood-Bliss is niet alleen werkzaam tegen houtworm maar ook tegen andere voor hout schadelijke insecten zoals boktor, bonte knaagkever, doodskloppertje en aantasting door schimmels. Wood-Bliss is vrij van biociden en insecticiden.

Hoe werkt Wood-Bliss dan? In Wood-Bliss zitten actieve stoffen die de in het hout aanwezige voedings- en lokstoffen voor insecten en schimmels omzet in stabiele verbindingen die niet meer als voedingsstof worden herkend. Daarnaast bevat het product silicaten met een hoge pH-waarde waardoor in het hout aanwezige insecten en schimmels gedood worden. De silicaten (eigenlijk een soort vloeibare steen) zorgen er daarnaast ook voor het het aangetaste hout versterkt wordt en moeilijk ontvlambaar. Door de hoge pH-waarde (logend effect) kan het hout verkleuren. Als het hout onbehandeld moet blijven of transparant wordt afgewerkt dient er eerst op een onopvallende plaats een proef te worden opgezet om te bepalen of er een eventuele verkleuring plaatsvindt. Voor dergelijke houtsoorten adviseren we het gebruik van HM1, dit is de pH-neutrale variant die echter alleen werkzaam is tegen houtworm en geen versterkend en brandvertragend effect heeft.

Wood-Bliss moet in 2 lagen worden aangebracht om voldoende werkzame stoffen in en op het hout te krijgen.

Wij leveren Wood-Bliss als concentraat dat voor gebruik met 3 delen water verdund moet worden. Omdat we geen water versturen is dit minder milieubelastend.

Produktomschrijving
Wood-Bliss 1 is een oplosmiddelvrij, met water verdunbaar houtbeschermend, brandvertragend en insectenbestrijdend middel op basis van herwinbare grondstoffen.

Samenstelling
Wood-Bliss 1 bestaat uit minerale en plantaardige stoffen zoals: kaliumcarbonaat, kiezelzuur, cellulose, abiëtinezuur, houtsuiker en water.

Unieke, revolutionaire methode om houtaantasting te bestrijden:

Door behandeling met Wood Bliss worden de in het hout aanwezige voedingsstoffen voor insecten en schimmels chemisch omgezet zodat deze stoffen voor insecten onherkenbaar en onverteerbaar zijn. Door deze omzetting wordt het hout niet meer als voedselbron gezien en verliest daarmee haar aantrekkingskracht voor houtaantastende organismen. De bestrijdende werking ontleent Wood-Bliss aan het feit dat het de boorgangen verstopt en de insecten fixeert wanneer deze met het middel in contact komen.

 

Producteigenschappen van Wood-Bliss 1:

  • werkzaam tegen insectenaantasting (boktor EN 46); schimmel-zwamaantasting (EN 113) en termieten (MFL-Mississippi Forest Laboratories, USA); brandvertragend (UL, USA - EMPA, CH)
  • Geproduceerd volgens gepatenteerd procedé
  • Wood-Bliss 1 bevat geen giftige inhoudsstoffen en is vrij van insecticiden en biociden
  • Vrij van schadelijke stoffen: toepasbaar bij hout dat in contact komt met levensmiddelen.
  • Wood-Bliss 1 is geschikt voor verblijfsruimtes van kleine kinderen, zieken en mensen met allergieën
  • geschikt voor de behandeling van bijenkasten en dierenverblijven
  • Gevarenklasse: niet van toepassing, Wood-Bliss 1 bevat géén gevaarlijke stoffen
  • Met internationale testcertificaten
  • vermindert de afgifte en uitstoot van in het hout aanwezige schadelijke stoffen
  • brandvertragend: Wood-Bliss 1 beschermt in geval van brand het hout tegen uitbreiding van het vuur en rookontwikkeling.

Wood-Bliss 1 draagt bij aan een schoon en veilig binnenklimaat!

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen