Onderhoudsolie voor lijnolieverf - caring oil 500 ml

€19,95
niet op voorraad, wordt nageleverd
Onderhoudsolie voor de verzorging van met lijnolieverf of lijnoliebeits behandelde oppervlakken. Inhoud 500 ml. Voor ca. 10 m2.
Levertijd: 1-2 weken

Lijnolieverven en beitsen kunnen onder invloed van uv-straling mat worden. Door het mat geworden oppervlak met Kreidezeit Onderhoudsolie te behandelen wordt de verflaag gevoed en krijgt deze haar oorspronkelijke kleur en uitstraling weer terug. Door het verfwerk regelmatig (eens in de 1 à 2 jaar) met deze onderhoudsolie te verzorgen kan de levensduur van het verfsysteem aanzienlijk verlengd worden. Nog glanzende delen niet behandelen!

Gebruik:

Reinigen ondergrond: Bij lichte vervuiling de ondergrond alleen met lauw water reinigen. Bij sterke vervuiling de ondergrond reinigen met olijfzeep, naspoelen met schoon water en laten drogen. Bij zeer hardnekkige vervuiling een schuurspons gebruiken. 

Aanbrengen olie: De olie voor gebruik schudden, vervolgens wordt de olie met een doek, dun aangebracht, na ca. 10 minuten het oppervlak met een schone doek droogwrijven totdat het oppervlak een gelijkmatige zijdeglans heeft. Minimale temperatuur tijdens verwerking en droging(48 uur) 10 °C.

Met olie 

Oppervlakken die mat zijn geworden met een in onderhoudsolie gedrenkte doek afnemen, na ca. 10 minuten het oppervlak met een schone doek droogwrijven.

Waarschuwing: met olie vervuilde doeken, buiten uitgespreid laten drogen ivm gevaar van zelfontbranding.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen